Laden... Even geduld...

Aanleg

Pellegrom Sierbestrating geeft u in samenwerking met MBI graag enkele tips qua aanleg van en daarbij verwerkingsintructies:

ENKELE TIPS...

PLATTEGROND
Maak een plattegrond met daarop ook het huis en de positie van de ramen en deuren. Dit is belangrijk bij het bepalen van de looppaden en de zichtlijnen in uw tuin. Geef ook het noorden en het zuiden aan zodat u de plek van het terras en de borders kunt bepalen.

INVENTARISEER

Inventariseer de wensen van alle gezinsleden. Maak aan de hand hiervan een eisen- en wensenlijst. Maak daarnaast een collage voor sfeer, kleur en materiaalgebruik. RUST Rechte lijnen zorgen voor rust in het ontwerp en in uw tuin. Is uw tuin niet erg diep? Dan kunt u werken met diepte lijnen om zo het perspectief te vergroten. Voor de breedte werkt dit op dezelfde manier.

LICHTPUNTEN
Bepaal bij het ontwerpen ook de lichtpunten om losse elementen of de paden aan te lichten maar ook voor bijvoorbeeld de vijver en de BBQ.

BEPLANTING
Kijk welke planten geschikt zijn in uw tuin, dus klei-, veen-, of zandgrond maar ook welke soort beplanting.

HOOGTEVERSCHILLEN
Probeer hoogteverschillen toe te passent, dit creëert spanning en dynamiek in uw tuin.

CONTRAST
Gebruik grotere tegels om een ruimtelijk effect te krijgen in een kleine tuin. Een rand met kleinere stenen geeft een bijzonder mooi contrast. Contrast kan zich ook bevinden in materialen, kleuren en texturen. Zo kunt u bijvoorbeeld een combinatie maken met GeoSteen® of keramiek en GeoAntica waaltjes.

TERRAS
Vaak wordt een terras direct tegen de woning gelegd. Er is dan directe toegang vanuit de woning, maar het uitzicht vanuit de woning wordt hierdoor deels belemmerd. Het terras verder weg leggen maakt het uitzicht aantrekkelijker.

DIEREN
Denk bij uw ontwerp ook aan dieren met leuke vogelhuisjes, insectenhuisjes, voerderplekken en schuilplekken.

WIN INFORMATIE IN
Laat u goed informeren over de diverse bestratingsmaterialen door een van onze medewerkers. Bezoek ook onze showtuin, waarin de diverse materialen en kleuren zijn aangelegd.

Verwerkingsinstructies:

VAKMAN
Het beste resultaat verkrijgt u door uw bestrating te laten verwerken door een professionele stratenmaker of hovenier.

CONTROLEREN
Controleer de geleverde stenen op artikelcode, kleur, formaat en eventuele onregelmatigheden.

ZANDBED
Het zandbed dient minimaal 20-30 cm dik te zijn. Houd tijdens het straatwerk het zandbed glad, dit vergemakkelijkt het leggen van de bestrating.

SPLITLAAG
Zorg voor een splitlaag van 3-5 cm op het zandbed voor een goede doorwatering. Dit vermindert de kans op eventuele kalkuitbloei.

AFSCHOT

Plaats een kantopsluiting en voorkom verzakkingen. Houd rekening met een afschot van 1 cm per strekkende meter.

MIXEN
Probeer producten altijd goed te mixen uit verschillende pakketten. Verwerk de lagen kops van boven naar beneden (in kolommen). Schuif de stenen niet over elkaar maar ‘lift’ deze ineens van het pakket.

VOEGAFSTAND
Straat de producten niet strak tegen elkaar maar creëer een voeg van minimaal 2 mm. Hierdoor voorkomt u eventueel afsplinteren van tegels.

TRILLEN
Veeg de bestrating daarna goed schoon en werk met een zo klein mogelijke triller met rubbermat. Geprofileerde en dunne tegels zijn niet geschikt om af te trillen.

VOEGMIDDEL
Na het trillen kieren/voegen opvullen met onkruidwerend zand of met ‘AquaColor Joints’. Laat dit niet op hoopjes liggen en veeg het netjes in de voegen.

NIET DOEN
Zaag nooit op de bestrating en voorkom druppen op het straatwerk. Voorkom ook dat u met zaagstof aan uw schoenen/laarzen over het straatwerk loopt. Altijd de gehele bestrating goed naspoelen.

Uitgelichte producten

Bekijk alle producten